Primăria Cluj-Napoca plantează arbori în plină iarnă - FOTO

Primăria Cluj-Napoca plantează 221 de arbori în oraș, în plină iarnă, nefiind destul timp în lunile de toamnă.

221 de arbori (salcâmi cu balot) din cei 721 achiziționați (diverse specii) au ajuns în Cluj-Napoca, gata pentru a fi plantați.

Plantarea a început azi, pe străzile Onisifor Ghibu, zona parkingului Fabricii și zona parkingului Băișoara, urmând ca în zilele următoare să fie acoperite zona parkingului Negoiu, Mehedinți, aliniament Frunzișului, Andrei Mureșanu, Traian Moșoiu, Zrinyi Miklos, Alexandru Vlahuță.

Acțiunea de plantare a acestor abori include proiectul Bugetării Participative „Clujul verde- un copac la trei parcări”, unul dintre proiectele căștigătoare de anul trecut.

În următoarea perioadă sunt programați pentru plantare în curțile școlilor și grădinițelor, arbori precum ulm, măr ornamental, prun ornamental, Ginkgo Biloba, Albiția.

Dezvoltarea zonelor verzi ale orașului reprezintă o prioritate și face parte din planificarea strategică pe termen lung a municipiului Cluj-Napoca”, anunță viceprimarul Dan Tarcea.

Conform specialiștilor, plantările se fac în timpul toamnei, dar pot fi făcute și iarna, în perioadele în care nu este foarte frig și dacă ai ratat anotimpul. Oricum, plantările pe timpul iernii sunt mult mai stricte și trebuie respectate condiții speciale pentru a nu fi distruși arborii.

Comentarii Facebook