Marti 24 Mai

Primăria a abandonat proiectul pasajului pe sub Piața Mărăști, dar vrea să refacă imaginea zonei - FOTO


Cartierul Mărăști va primi o nouă față, iar lucrurile vor fi dezbătute de specialiștii Primăriei Cluj-Napoca. 

Zona de reglementare in suprafata de 11,4ha  include Bvd. 21 Decembrie 1989 (parțial), Str. Fabricii (parțial), Aleea Bibliotecii, Strada Crinului, Strada Ciocîrliei, incinta Dorobanților 105.  Zona de influență (se formulează recomandări pentru proiecte viitoare) cuprinde zona Aleea Bârsei, zona străzii Trotușului, latura de est a Aleii Bibliotecii, incinta Dorobanților 111.

Ce prevede PUZ-ul: 

- optimizarea rețelei de mobilitate (piste și benzi pentru biciclete si trotinete, benzi dedicate transportului public, modernizare statii CTP, organizare standuri taxi)

- reorganizarea sistemului de parcări (desființarea garajelor individuale și construirea de parcaje cu acces public sau cu abonament pentru locatarii zonei)

- dezvoltarea rețelei de spații verzi (obținerea unui hectar de suprafețe verzi noi, extindere suprafata zone pietonale - trotuare, scuaruri și piațete pavate,locuri de joacă etc).

- restructurarea frontului estic al p-ței Mărăști (recomandare pentru proiecte viitoare) elaborator PUZ: SC Planwerk arhitecura si urbanism SRL

Conceptul de amenajare propus pentru zona Piata Mărăști face parte din programul de investiții "Cluj-Napoca - Oraș pentru pietoni", iar proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin programele aferente perioadei 2021-2027.

Nu se mai vorbește nimic despre mult discutatul pasaj pe sub Piața Mărăști, anunțat de 6 ani, dar uitat rapid, pentru că este dificil de realizat. 

Comentarii Facebook