Primar din Cluj, depistat de ANI cu probleme de integritate! Făcea „afaceri” cu fiul său


Agenţia Naţională de Integritate a constatat că 13 aleşi locali se află în incompatibilitate, conflict de interese sau au averi nejustificate, în câteva cazuri fiind sesizaţi procurorii pentru deschiderea unor dosare penale. În județul Cluj, conflictul de interese a fost identificat la  Gavril Mihuţ, primar în comuna Chiuieşti, care ar fi făcut „afaceri” cu fiul său.

Potrivit ANI, Mihuţ a emis în calitate de ordonator principal de credite acte administrative care au produs un folos material pentru fiul său, constând în încasarea sumei totale de 14.440 lei ca urmare a achiziţiilor directe efectuate de către Primăria comunei Chiuieşti de la o firmă în cadrul căreia fiul primarului deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator unic.

Cel mai important caz depistat de ANI este cel al primarului din comuna Breasta (judeţul Dolj), Ion Vizitiu, care nu poate justifica suma de 114.000 lei prin veniturile realizate împreună cu familia, în perioada mandatului precedent (2016 - 2020), potrivit Agerpres.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, deoarece primarul Ion Vizitiu nu a menţionat în declaraţiile de avere veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 356.745 lei (aproximativ 70.000 euro).

Comentarii Facebook