Miercuri 24 Aprilie

Primar de 20 de ani, Emil Boc explică de ce s-a construit haotic: ”Până s-au reglat regulile a făcut fiecare tot ce a vrut”


Primarul Emil Boc a declarat că la Cluj-Napoca deja s-a reglat modul în care se avizează construcțiile și că s-a terminat cu haosul imobiliar. 

Acesta a explicat că ”țara aceasta a trecut de la capitalism la comunism și apoi iarăși la capitalism. ”Până s-au reglat regulile a făcut fiecare tot ce a vrut. Acum am avut cadrul legal și am aranjat toate lucrurile în ordine ca să punem căruța înaintea … caii înaintea căruței și nu invers. Lumea a fost obișnuită cu vechile metode, de aceea toți sunt furioși pe mânecă de ce condiționează infrastructura înainte de lucrările de construcție. Așa e normal. E normal ca prima dată să ai drum, canalizare, să ai școală, centru de cartier și apoi să construiești, ca să aibă oamenii condiții decente”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca FM. 

Problema este că nu s-a construit cu cap, în zone noi amenajate de Primărie, care ar fi permis scăderea prețului locuințelor. La Cluj-Napoca, blocurile sunt făcute de ”băieții deștepți”, numai în zone premium, iar prețul locuințelor este uriaș. 

Exemplul cel mai bun este cartierul Bună Ziua, care ar fi trebuit să aibă un centru de cartier, dar administrația Boc a permis ridicarea blocurilor, fără așa ceva. Acolo, nu s-a prevăzut niciun teren pentru o școală, iar acum, lipsa regulilor clamate azi, a făcut ca Primăria să caute o zonă pentru a face o unitate de învățământ  și să nu găsească. 

Comentarii Facebook