Luni 13 Iulie

Prima reacție a Comisiei Europene, după adoptarea ordonanței privind grațierea: Urmărim situația din România cu mare îngrijorare


Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și vicepreședintele, Frans Timmermans, au transmis un mesaj prin care își exprimă îngrijorarea privind ordonanța de urgență pentru grațiere și amnistie, adoptată de Gurvern marți seară.

"Lupta anticorupție trebuie să avanseze, nu să facă pași înapoi. Urmărim ultimele evoluții din România cu mare îngrijorare", precizează mesajul comun al președintelui și vicepreședintelui Comisiei Europene, potrivit realitatea.net.

"Ireversibilitatea progresului obținut în lupta anticorupție este esențială pentru efortul Comisiei de a evalua eventuala ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare", mai precizează comunicatul.

"Raportul MCV publicat săptămâna trecută a consemnat progresul făcut până acum de procurori și judecători în România în lupta cu corupția la nivel înalt. În același timp, a clarificat faptul că orice pași care ar submina acest progres sau care ar avea drept efect diluarea gravității corupției ca faptă penală, ar influența orice analiză viitoare. Comisia avertizează împotriva pașilor înapoi și va analiza cu atenție ordonanța de urgență privind Codul Penal și Legea Grațierii", mai spune declarația celor doi oficiali.

Comentarii Facebook