Preot clujean: Pus să aleagă între Putin și Hristos, Kiril a ales Diavolul. Ortodoxia rusă, la fel cum se încearcă și în România, a fost infectată politic


Preotul și antreprenorul clujean Dinu Criste, fost om de televiziune, a scris câteva rânduri în care face analiza alegerilor făcute de Patriarhul Rusiei, între Putin și Hristos. Acesta spune că Patriarhul Kiril l-a ales pe Putin.

PUTIN VS. HRISTOS

Știți cine e in imaginea de mai jos?

Aparent e patriarhul Kiril al Rusiei. În realitate însă e un slujitor “acoperit” al regimului dictatorial al lui Putin. Pus să aleagă între Putin și Hristos, Kiril l-a ales pe primul. Între război (Putin) și pace (Hristos), Kiril e pentru război. Pentru fostul agent KGB și actualul Patriarh (Kiril a avut mereu atribuții de politică externă a bisericii ruse) drepturile și libertățile individuale au fost mereu o erezie. Democrația, chiar dacă e compatibilă cu creștinismul, nu este deloc compatibilă cu ortodoxia rusă. De fapt ortodoxia rusă, la fel cum se încearcă de către unii și în România, a fost infectată politic iar apoi deturnată într-o formă de naționalism religios. Ascultarea necondiționată promovată în Ortodoxia prost înțeleasă a facilitat derapajele de tip autoritarist. Hristos e folosit pe post de agent de influență politică.

Hristos a devenit un brav ostaș cu sabia în mână luptând pentru visul Marii Lumi Ruse. Așa a fost ilustrat Hristos în mozaicul din Marea Catedrală a Armatei Ruse. Tot în aceasta Catedrală Maica Domnului nu stă nici ea deoparte și devine suporter al “visului rus”.

În loc să-și acordeze tonul după evanghelia păcii, Kiril preferă “simfonia” cu Putin. În loc să mijlocească pentru îndurare, el sugerează o minimalizare a pierderilor de vieți omenești. În cel în care o lume întreagă vede un terorist, el vedea cu vreme în urmă un “miracol al lui Dumnezeu”. Mai erau unii și pe la noi care, afectați de briza mării, îl vedeau ca pe un mare binefăcător al Ortodoxiei. 

Kiril e un dezertor moral în fața întregii lumi, un trădător al Evangheliei iubirii, un sabotor dinăuntru al Ortodoxiei.

După acest război numărul celor neafiliați religios în Rusia va crește enorm. 

Dumnezeu să-l ierte!”, a spus preotul Dinu Criste.

Un preot clujean critică faptele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie: Diavolul se-mbracă de la Prada, Teodosie se încalță de la Prada

Comentarii Facebook