Joi 1 Decembrie

Premierul Ponta declara în martie: Demisionez dacă se începe urmărirea penală pe numele meu

 

Premierul Victor Ponta declara, la începutul anului, că va demisiona dacă începe urmărirea penală împotriva lui. 

 

În martie 2015, când s-a anunțat urmărirea penală împotriva cumnatului său, Ponta afirma la o televiziune că va demisiona din postul de prim-ministru dacă va începe urmărirea penală, împotriva lui.

 

Daca se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, să stau în fiecare dimineaţă să dau explicaţii cum e cu dosarul. Dar eu sper că, în 2015, nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla”, spunea Victor Ponta.

 

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari.

 

Klaus Iohannis i-a cerut demisia din funcția de premier, dar Ponta a spus că nu demisionează, dar așteaptă să fie demis de Parlament. 

 

Astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat public că primul-ministru Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România ca primul-ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute”, a mai afirmat Iohannis.

 

Ponta susține că nu își dă demisia. 

 

Am avut cu preşedintele Iohannis o discuţie instituţională extrem de corectă şi civilizată! Respect poziţia sa publică, dar am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituţionale este esenţială pt societatea noastră şi în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului şi a cetăţenilor acestei ţări! Asta ar insemna dictatura şi cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pt noi toţi!”, a scrie Ponta pe Facebook.

Comentarii Facebook