Premierul Ciucă avertisment pentru Boc. Pierde banii pentru metrou, dacă nu semnează contractul în acest an


Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Emil Boc trebuie să semneze în acest an contractul pentru metroul Clujului, altfel pierde banii. 

Știu despre ce este vorba, este vorba despre spitale, metrou. Proiectul de la Cluj este un proiect al autorității locale și din ce știu, din discuțiile pe care le-am avut cu domnul Emil Boc, procedura este în derulare, contractul este până la finele acestui an. Contractele și pentru metrou și pentru celelalte 27 de spitale trebuie finalizate până la finele lui 2023, astfel încât să existe spațiu ca până în luna iunie 2026 sa fie finalizate. În acest moment, cel puțin 8 spitale din cele 27 au contractele semnate. Ele nu sunt spitale de anvergură, cu excepția a două sau trei dintre ele care din analiză proprie ar necesita o muncă continuă până la finalizare, dar celelalte care prevăd componenta de renovare, retehnologizare sau completarea unor spații în spitalele deja existente, acelea trebuie făcute”, a precizat Nicolae Ciucă în conferință de presă, după o întâlnire cu membrii organizației PNL Gorj.

Ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, a confirmat raportul Băncii Mondiale, consultat de G4Media.ro, care arată că există ”un risc critic” ca România să piardă trei mari proiecte din PNRR. Este vorba despre metroul din Cluj-Napoca, cele 27 de spitale și secții spitalicești noi, dar și campania de împădurire și reîmpădurire. 

Problema este întârzierile înregistrate, ceea ce face imposibilă terminarea lucrărilor în 2026. ”Într-adevăr avem acest raport al Băncii Mondiale, făcut de către experți și evaluează riscul pe care l-am avea pentru implementarea proiectelor din PNRR. A fost discutat și este în curs discuția aceasta cu reprezentanții Comisiei Europene, să vedem câte se vor valida din acele sume. 6 miliarde de euro e un buget imens, nu știu cât se va valida și cât va rămâne în final”, a spus ministrul.

Comentarii Facebook