Prefectul Vușcan: În Baciu este o stare tensionată din cauza Fany

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a declarat că în comuna Baciu este o stare tensionată din cauza firmei Fany. 

 

Marţi, 14 ianuarie, la Prefectura Cluj a avut loc o întâlnire cu scopul clarificării şi normalizării unor aspecte legate de atribuirea unor rute de transport în comun, din zona metropolitană a Clujului, cu accent pe Comunele Baciu, respectiv Floreşti.

 

La întâlnire au participat reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, ai Consiliului Judeţean Cluj (Compartiment Autoritatea Judeţeană de Transport), ai operatorilor economici participanţi la procesul de atribuire al rutelor de transport, respectiv FANY şi CTP Cluj-Napoca, primarul Comunei Baciu şi viceprimarul Comunei Floreşti.

 

Poziţia Instituţiei Prefectului Judeţul Cluj reiterată de Prefectului Judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în încheierea discuţiei a fost de continuare a implicării active în mediere, în sensul detensionării situaţiei existente, în folosul cetăţenilor celor două comunităţi importante, care trebuie să beneficieze de cele mai bune servicii la cele mai mici preţuri”, a declarat prefectul Gheorghe Vușcan.

 

El a mai spus că a solicitat informații suplimentare din partea Consiliului Județean Cluj, privind organizarea licitației de atribuire a rutelor de transport județean, inclusiv cele din Florești și Gilău. ”Am primit plângerea privind această licitație, din partea unor firme și am solicitat amănunte suplimentare. Am putea să atacăm în contencios administrativ această hotărâre pentru apărarea interesului public, prin respectarea legilor în vigoare”, a precizat prefectul.

Comentarii Facebook