Miercuri 24 Aprilie

PPMT a depus plângere penală împotriva primarului din Floreşti pentru că a luat jos panoul care cerea AUTONOMIE

 

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a depus plângere penală împotriva primarului comunei Floreşti, Horea Şulea, după ce edilul a dispus  înlăturarea afişului electoral al partidului.

 

Primarul comunei Floreşti a dispus în seara zilei de 28 noiembrie demontarea unui banner electoral al PPMT, cu inscripţia ”Românie federală, Transilvanie europeană, Autonomie”. Afişul de mari dimensiuni a stat doar trei ore pe panoul amplasat pe raza comunei, la graniţa dintre Floreşti şi Cluj. Bannerul a fost înlăturat şi transportat de la faţa locului de angajatii Primăriei Floreşti, sub supravegherea poliţiei locale.

 

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 29 noiembrie, vicepreşedintele şi şeful de campanie al PPMT, Szilágyi Zsolt a declarat că în conformitate cu legislaţia privind alegerile, demontarea afişului reprezintă o infracţiune. ”Nu am fost anunţati în prealabil, am aflat din presă că bannerul a fost înlăturat după ce primarul Horea Şulea a decis că materialul nostru electoral este anticonstituţional şi antinaţional, depăşindu-şi atribuţiile, preluând rolul Poliţiei, al Parchetului, al Tribunalului, al Guvernului şi al Curţii Constituţionale”, a declarat Szilágyi Zsolt.

 

Szász Péter, candidat la Senat din partea PPMT a declarat că primarul din Floreşti i-a confirmat joi că îşi asumă declaraţiile şi că nu va dispune reamplasarea afişului. De aceea, PPMT a depus plângere penală împotriva lui Horea Şulea.

 

Vicepreşedintele PPMT a atras atenţia şi asupra unor alte abuzuri împotriva campaniei electorale a partidului. El consideră că declaraţia ministrului de interne Mircea Duşa privind interzicerea afişelor prin care se solicită autonomie reprezintă ”incitare la încălcarea ordinii constituţionale”. În toată Transilvania, PPMT se confruntă cu ruperea, distrugerea sau sustragerea afişelor electorale.

 

La Târgu-Mureş, membrii echipei de campanie a candidatului la Senat al UDMR, Frunda György i-au ameninţat pe proprietarii unor magazine care au afişat materiale electorale ale PPMT, iar unii lideri ai UDMR Bihor i-au şantajat pe membrii unui grup de actori amatori din Valea lui Mihai, ameninţându-i cu pierderea locurilor de muncă, după ce actorii au susţinut mai multe spectacole în cadrul caravanei electorale a PPMT.

 

În judeţul Covasna Biroul Electoral Judeţean a interzis materialele denigratoare la adresa PPMT ale UDMR.

 

Foto: Panou amplasat în Mera, judetul Cluj

Comentarii Facebook