Ponta anunță că Poliţia Rutieră nu va trece în subordinea primăriilor. Boc crede că e o greșeală

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Poliţia Rutieră nu va trece în subordinea autorităţilor locale, cel puţin o perioadă de câţiva ani de acum încolo.

 

Am discutat, e o opinie majoritară în USL, Poliţia rutieră, cel puţin o perioadă - nişte ani de acum încolo - nu merge către autorităţile locale, rămâne în sistem centralizat”, a spus Ponta.

 

Premierul susține că România nu este încă pregătită pentru trecerea Poliţiei Rutiere către autorităţile locale.

 

Avem sancţiuni foarte dure şi trebuie să asigurăm şi faptul că nu vor exista abuzuri. Un sistem centralizat ne poate ajuta, evoluţia normală va fi să meargă la autorităţile locale, dar nu suntem încă pregătiţi. Am risca să dăm puteri foarte mari unei poliţii aflate în reorganizare, ceea ce ar naşte posibilitatea unor abuzuri. Poliţia Rutieră rămâne la nivel naţional”, a precizat Victor Ponta.

 

Primarul Clujului, Emil Boc, declarat de curând că Poliția Rutieră ar trebui să fie în subordinea primăriilor pentru a putea fi aplicată mai bine legea. ”Toate problemele de trafic ajung la noi, iar acum trebuie să informăm Poliția Rutieră, pentru că în unele cazuri nu avem cum să intervenim”, a spus Elil Boc.

Comentarii Facebook