Ponta amenință: Îl suspendăm pe Băsescu și de această dată nu îl mai ajută nimeni



Războiul între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta nu pare să înceteze deloc, iar acum, liderul PSD l-a amenințat pe șeful, statului cu suspendarea din funcție, în cazul în care acesta nu încetează să participe în campania electorală a PMP.

"Dacă Curtea Constituţională va decide, pe 21, ceea ce sincer cred că ar fi de bun simţ şi constituţional, şi anume că preşedintele României nu are voie să participe activ în campanie electorală, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi - eu vorbesc ca lider PSD - evident că vom depune cererea de suspendare. Dacă nu respectă decizia Curţii, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar vă garantez că, de data asta, niciun partener european - mă rog, o să fie nişte intelectuali de-ai domnului Băsescu care să ţipe - dar nu-l va apăra absolut nimeni ", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul susține că, oricare ar fi decizia Curții Constituționale, Băsescu nu va deveni un președinte responsabil în ultimele sale luni din mandat.

"Să îți pui un trening, probabil adus pe contrabandă de la turci, în ciorapi şi cu un tricou şi aşa, cocârjat, să stai lângă o doamnă cu un tricou. Eu nu mă aştept ca, indiferent care va fi decizia Curţii, Băsescu să devină deodată, la bătrâneţe, în ultimele luni, un preşedinte serios. Nu va fi, tot un preşedinte iresponsabil, inconştient. Eu mă aştept, însă - şi acesta a fost sensul în care am făcut sesizarea la Curtea Constituţională - să stabilim nişte reguli, care altfel erau implicite şi respectate şi de Ion Iliescu, şi de Emil Constantinescu, nişte reguli de bun-simţ pentru viitorul preşedinte, prim-ministru, demnitari", a mai spus Ponta.

Aceste afirmații vin după ce Victor Ponta a anunțat, miercuri, că nu va mai demara o nouă procedură de suspendare a lui băsescu în cazul în care Curtea Constituţională va decide că Traian Băsescu a încălcat Constituţia purtând un tricou cu sigla PMP.

Comentarii Facebook