Poliţia Cluj anchetează DIPLOMA FALSĂ a lui Mihai Seplecan. Se termină URÂT pentru șeful CJ Cluj

 

Poliţiştii s-au autosesizat după ce rectorul Universității Spiru Haret a afirmat că diploma de studii folosită de președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este falsificată. 

 

Poliţiştii fac verificări în legătură cu informaţiile apărute în presă privind folosirea unei diplome false de licenţă. Se poartă o corespondenţă cu universitatea care ar fi eliberat diploma respectivă, iar scopul verificărilor este de a vedea dacă a avut loc sau nu o infracţiune. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz”, a declarat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

Dacă informația se verifică, Mihai Seplecan s-ar putea alege cu dosar penalpentru fals în acte publice, uz de fals şi înşelăciune.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, este acuzat că a folosit o diplomă de facultate falsificată. Cei de la Spiru Haret spun că nu au emis diploma cu seria folosită de Seplecan.

 

Diploma de licenţă Seria D nr 0115367 pe numele absolventului Szeplekan Ş. Mihai nu a fost eliberată de Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Diploma este contrafăcută şi prezintă date neconforme realităţii, respectiv diploma nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti, seria şi numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universităţii Spiru Haret Bucureşti pentru absolvenţii promoţiei 2006; pentru aceşti absolvenţi formularele de diplomă repartizate Universităţii Spiru Haret poartă seria Y”, susţine rectorul Universităţii Spiru Haret, Aurelian Bondrea.

 

Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparţin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan şi secretar şef. Numărul de înregistrare din Registrul de evidenţă acte de studii, respectiv 216/09.12.2006 nu face referire la vreun act de studii eliberat pe numele Szeplekan Ş. Mihai. La numărul 216 se regăseşte înregistrată diploma de licenţă seria Y, nr. 0049143 eliberată absolventei Neacşu P. Elena de către Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din structura Universităţii Spiru Haret. Diplomele de licenţă pentru promoţia 2006 au fost scrise olograf şi nu tipărit”, a mai declarat acesta.

 

 

Mihai Seplecan este bănuit că s-a angajat la instituții ale statului, precum Hidroserv, dar a acordat și asistență juridică unor Primării din Cluj, folosind această diplomă. 

 

După apariția informației privind diploma falsificată, Mihai Seplecan a dat un comunicat în care a spus că se luptă cu forțe care încearcă să devalizeze județul. El nu a spus nimic, însă despre diplomă.

 

Scrisoarea lui Mihai Seplecan, ACUZAT că folosește o diplomă de studii FALSĂ

Comentarii Facebook