PNL Cluj virează spre o alianță cu PSD. Mircea Abrudean, liberal din trupa veche, cere demisia celor din aripa Ludovic Orban


Liberalii clujeni s-au întrunit sâmbătă seara pentru a discuta chestiunea aprinsă în partid, mai precis alianța cu PSD sau USR pentru a forma un nou guvern. 

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a convocat Biroul Politic Județean al PNL, unde a spus că trebuie format de urgență un nou guvern, cu PSD sau cu USR, pentru a scoate țara din criză. Acesta nu a spus pe față că e în favoarea unei alianțe cu PSD, dar alți lideri au făcut-o, fără menajamente.

Singurul care s-a opus a fost deputatul Sabin Sărmaș, care a spus că partidul a luptat împotriva PSD, care este dușmanul politic tradițional al partidelor de dreapta și nu se poate face acum alianță cu social-democrații, când există varianta URS. În plus, oamenii au ieșit în stradă cu un scop clar, calea europeană și democrație. 

Concluzia generală, deși spusă cu jumătate de gură, a fost că Clujul este în favoarea unei alianțe de guvernare cu PSD, care acum o lună și ceva era partid nefrecventabil.

O altă poziție șocantă la BPJ al PNL Cluj a fost cea a lui Mircea Abrudean, un penelist din aripa veche, care a cerut demisia din parlament a liberalilor care s-au retras din grupul politic al PNL, inclusiv Adrian Oros, unul dintre oamenii care l-a sprijinit politic. Mulți au fost surprinși de ieșirea acestuia, considerând că moral nu ar fi fost el în poziția de a cere acest lucru, având în vedere că Oros și Abrudean fac parte din vechea aripă a PNL, dinainte de fuziunea cu PDL.

În concluzie, BPJ -ul a părut a avea ca scop sondarea opiniilor din filiala Cluj a PNL și conturarea unei opțiuni clare: alianță cu PSD sau cu USR.

Opțiunea PNL poate fi dedusă și din atacul lansat pe Facebook la adresa USR, încă din 30 octombrie. PNL a plătit un articol sponsorizat, în care acuză USR că sabotează România, articolul fiind activ și acum. 

Comentarii Facebook