Oradea lansează lucrările la un nou pasaj subteran. Clujul a renunțat la ele - FOTO


Oradea a demarat lucrările pentru realizarea unui nou pasaj subteran în centrul orașului.

Unul dintre cele mai provocatoare proiecte de infrastructură avansează, în această toamnă. 

Se lucrează intens la devierea rețelelor de utilități din calea viitorului pasaj realizat în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa II". 

Este unul dintre cele mai mari proiecte care au fost derulate până acum în municipiul nostru, cu scopul de a îmbunătăți considerabil circulația într-o zonă foarte aglomerată, de a reduce semnificativ poluarea și de a reda publicului un sistem de transport în comun performant.

Pe perioada execuției lucrării, circulația auto este deviată pe linia de tramvai. Suntem conștienți de disconfortul creat orădenilor și celor care ne tranzitează orașul, dar niciun proiect nu poate deveni realitate fără această perioadă tranzitorie de execuție propriu-zisă. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și avem încredere că la finalul implementării acestuia, rezultatele vor fi cele dorite.

Deocamdată ofertele pentru Etapa I a aceluiași obiectiv de investiții sunt în faza de evaluare financiară și apreciem că semnarea contractului și începerea lucrărilor vor avea loc până la finalul lunii noiembrie”, a precizat primarul Florin Birta. 

Clujul își propunea în septembrie 2015 strategia de dezvoltare a Clujului 2014 - 2023, care prevedea pasaje subterane. Între timp nu s-a făcut niciunul.

Comentarii Facebook