Pivariu: ”Nu putem avea un Florești digitalizat și caii pe stradă”. Ce se va face cu animalele fără stăpân


Primăria Florești a demarat procedurile de delegare a gestionării situației animalelor fără stăpân sau a celor cu stăpân, dar lăsate nesupravegheate. 

În următorul exercițiu financiar vom face un adăpost pentru animalele fără stăpân sau care sunt lăsate supravegheate, cum sunt caii care apar în multe locuri din Florești și care sunt fotografiați de oameni.  

Între timp vom delega gestionarea situației unei asociații care este cu toate autorizațiile la zi și care are un adăpost, pentru perioada de timp până când vom avea noi un astfel de serviciu. Sunt în discuții cu asociațiile de protecție a animalelor”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. 

Acesta a spus că nu se poate face digitalizarea Floreștiului atâta timp cât caii sunt pe străzi. ”Adăpostul pe care noi îl vom construi va rezolva problema cailor și a câinilor o dată pentru totdeauna. Nu putem să avem un Florești digitalizat și caii pe stradă sau câinii fără stăpân să îi terorizeze pe locuitori.

Caii sunt animale cu stăpân, care sunt lăsate nesupravegheate. Aici vom merge în paralel cu realizarea unui regulament de funcționare și vom aplica amenzi celor care își lasă animalele nesupravegheate, urmând să mergem până la confiscare”, a precizat Bogdan Pivariu.

Vineri dimineața, mai mulți floreșteni au semnalat faptul că mai mulți câini vagabonzi blocat ieșirea dintr-un bloc. Animalele erau culcate pe treapta din fața scării.

Comentarii Facebook