Pietonii capătă tot mai multă putere în centrul Clujului! Un nou tronson din Piața Unirii a fost FINALIZAT - FOTO

 

Un nou tronson de lucrari din Piata Unirii a fost finalizat și redat traficului pietonal. Investițiile realizate în centrul Clujul tind să descurajeze parcarea autoturismului în centrul orașului. 

 

Tronsonul dintre strada Iuliu Maniu si trecerea de pietoni colt Eroilor pe latura de est a Pietei este redat traficului pietonal. Lucrarile cuprind pavarea cu granit a trotuarului, amenajarea benzii pentru viitorul stand de taxi cand se inchide latura de vest, spatiu pista de biciclete ( urmeaza a fi marcat corespunzator la incheierea tuturor lucrarilor ), plantarea de arbori, mobilier urban si iluminat modern. In prezent se lucreaza la partea din fata statuii Memorandistilor. Apoi, in functie de vreme, vom lucra pe tronsonul de la strada Iuliu Maniu la Muzeul de Arta. Lucrarile pe latura de vest a Pietei Unirii vor demara la inceputul anului viitor”, a precizat primarul Emil Boc.

 

Latura de vest, cea unde acum sunt terasele din Piața Unirii, va deveni complet pietonală, iar traficul auto va dispărea. Zona va avea mai mult spațiu pentru terase și promenadă, fiind primul pas spre pietonalizarea centrului Clujului.

Comentarii Facebook