Piața Mihai Viteazu, pietonală pe o parte. Traficul va fi în sens UNIC. Comentează propunerea! - VIDEO

 

Specialiștii în probleme de trafic propun Primăriei Cluj-Napoca instituirea unui sens unic pe o latură a Piaței Mihai Viteazu, iar în zona cu parkingul cu barieră să fie zonă pietonală.

 

Propunem spre analiză ceea ce s-a recomandat de către cei care lucrează la Planul Urbanistic General de a se institui în și dinspre Piața Mihai Viteazu până la podul Napoca, sensuri unice. În momentul în care vii din Mănăștur, de la Podul Napoca, să vii pe sens unic pe Barițiu, pe partea stângă pe unde este Napolactul, Podul Traian și te întorci pe Dacia și mergi pe cealaltă parte a Someșului, pe sens unic.

 

Asta ar însemna că s-ar elibera o arteră de circulație din Piața Mihai Viteazu, pentru stațiu pietonal, manifestări, evenimente și am avea de-o parte și de alta a Someșului sensuri unice. Vom păstra linia de tramvai așa cum este ea, fără a fi modificată circulația. Este doar o propunere și o vom testa cu măsurători în teren și cu o testare pe calculator, în cadrul unui studiu de circulație. Propunerea lor s-a bazat pe un studiu mai vechi, din 2005”, a precizat primarul Emil Boc. 

 

Zona cuprinsă între strada Regele Ferdinand și Hala Mihai Viteazu va fi pietonală, fiind permis numai traficul mijloacelor de transport în comun. ”Partea care astăzi deservește partea din fața Halei Mihai Viteazu, parcajul suprateran de acolo, din dreapta, ar fi transformată în zonă pietonală. De la intersecția cu Regele Ferdinand și până la Hală totul ar putea deveni zonă pietonală. S-ar rezolva complexitatea sensului giratoriu din fața Halei. Numai dacă specialiștii ne vor spune că putem face acest lucru. Facem asta pentru că trebuie să includem în tema de concurs pentru amenajarea Pieței Mihai Viteazu și soluția traficului”, a mai precizat Emil Boc. 

 

 

 

Articol de Horea Șoica

Comentarii Facebook