Peste 3 milioane de români vor beneficia de ajutor social prin campania „Sprijin pentru România”. Cum vor fi ditribuite voucherele sociale


Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite de Poșta Română, a anunțat miercuri, 18 mai, directorul general al operatorului național de servicii poștale Valentin Ștefan. 

Poșta Română se va ocupa de distribuirea voucherelor electronice 

Poșta Română a semnat miercuri seara, la sediul Ministerului Investițiilor li Poriectelor Europene, convenția pentru distribuirea voucherelor sociale pe suport electronic pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile.  Documentul semnat de ministrul de resort, Marcel Ioan Boloș, și directorul general al operatorului național de servicii poștale, Valentin Ștefan, reglementează modul în care vor fi distribuite beneficiarilor. 

Distribuirea către destinatari va fi făcută la domiciliile acestora într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați. 

Prin semnarea acestei convenţii, Poşta Română subliniază, încă o dată, rolul strategic pe care îl are între instituţiile statului român, realizând legăturile dintre acestea şi cetăţeni”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române. 

Mă bucură faptul că rămânem la acelaşi nivel de încredere pentru Executivul României, prin desfăşurarea acestui program extraordinar de important pentru segmentul populaţiei care are atâta nevoie de sprijin în această perioadă grea, marcată de criza economică”, a mai spus acesta. 

Trei milioane de persoane vor beneficia de cardurile în valoare de 250 de lei

Aproximativ trei milioane de persoane din categorii vulnerabile urmează să primească cardurile emise pentru programul temporarSprijin pentru România”, care are alocat un buget de 3,1 miliarde lei, prin bugetul MIPE şi din fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloş, a semnat contractele pentru emiterea cardurilor necesare pentru plata ajutoarelor sociale în valoare de 250 lei, acordate persoanelor defavorizate. Câştigătorii achiziţiei directe realizate de MIPE sunt Edenred, Sodexo şi UpRomania. Banii vor fi oferiți în patru tranșe până la sfârșitul anului și vor putea fi folosiți pentru cumpărarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde.


Comentarii Facebook