Miercuri 24 Aprilie

Pe Regele Ferdinand nu vor mai circula autoturisme pe sensul Horea - Piața Unirii, numai autobuzele


După ce va fi refăcută și asfaltată, de pe strada Regele Ferdinand va fi scos traficul auto, pe sensul strada Horea - Piața Unirii, a anunțat directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean. 

Vor fi două benzi de circulație pe direcția Piața Unirii - strada Horea, iar după Canalul Morii mai apare o bandă pentru virajul spre Piața Mihai Viteazu. Pe sensul Horea - Piața Unirii, vor circula numai mijloacele de transport în comun. Am luat această decizie pentru a crește fluența circulației și a evita aglomerarea străzii Memorandumului. Așa vom avea un trafic mai rapid pe ruta Mărăști - Mănăștur”, a declarat directorul Ovidiu Cîmpean. 

Șoferii care veneau dinspre strada Horea vor avea rute alternative pentru a ajunge în Piața Unirii, ”pot să intre de pe Cuza Vodă sau de pe Emil Isac, dar nu va mai fi posibil accesul de pe Regele Ferdinand”, a mai precizat Cîmpean.

Lucrările la strada Regele Ferdinand ar urma să fie terminate până în 1 decembrie, dar acest termen nu presupune și trotuarele. 

Până acum s-au turnat două straturi de asfalt pe două benzi, iar de joi - vineri vom intra și pe partea cu magazinul Central. Între timp, traficul se va derula pe mijlocul drumului și se va continuta cu montarea bodurii pe partea cu Poșta și realizarea trotuarului. Termenul pentru carosabil este 1 decembrie. 

Vom lucra pe sensul pe care acum se circulă, iar acolo vor continua și cercetările arheologice. Dacă vremea ne va permite nu ar trebui să mai dureze mult toată lucrarea”, a mai spus Cîmpean. 

Acesta a precizat că după finalizarea străzii se va lucra la trutuare și pe străzile Emil Zona si Sextil Pușcariu, iar din luna martie pe strada Tipografiei.

Comentarii Facebook