PDL susține că în Chinteni oamenii au fost duși cu microbuzul școlar la vot / PSD: Nu aveau secție la ei în sat - FOTO

 

PDL a sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, după ce viceprimarul din Chinteni, sat Deuș, i-a dus pe localnici la vot cu microbuzul. 

 

Prin care vă solicităm să constataţi că în comuna Chinteni, sat Deuşu, Judeţul Cluj, viceprimarul comunei, Miron Teodor, împreună cu o serie de persoane, au săvârşit infracţiunea prevăzută de Art. 386, Alineatul 1 din Codul Penal. 

 

Vă solicităm să luaţi toate măsurile legale care se impun în vederea cercetării şi sancţionării persoanelor care se fac responsabile de cele sesizate mai sus, conform legislaţiei în vigoare. 

 

Pentru următoarele motive:

 

Menţionăm faptul că viceprimarul Miron Teodor a transportat alegătorii din satul mai sus menţionat, către secţiile de votare, cu autoturismul Mercedes, cu numărul de înmatriculare CJ99CCD, proprietate a Şcolii din comuna Chinteni, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată, faptă care este sancţionată de Art. 386, Alineatul 1- Coruperea alegătorilor- din Codul Penal”, a scris în plângere preşedinte PDL Cluj, Daniel Buda.

------------------------------

UPDATE

 

Reprezentanții PSD Cluj susțin că oamenii care au fost fotografiați provin dintr-o localitate unde nu este secție de votare. ”La secția de vot Deușu și-au exercitat dreptul de vot, alegătorii din Săliștea Veche, având în vedere că în această localitate există un număr restrâns de alegători și nu există secție de vot.  Aceștia sunt arondați la secția din Deușu”, precizează reprezentanții PSD Cluj.

Comentarii Facebook