Ordinul de suspendare a lui Sorin Apostu nu poate fi emis pentru ca prefectul e la Paris


Curtea de Apel Cluj a emis adresa prin care Prefectura Cluj este instiintat de faptul ca mandatul de arestare emis pe numele lui Sorin Apostu a ramas definitive ca urmare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Adresa instantei clujene, in baza careia prefectul judetului Cluj este obligat sa emita ordinul de suspendare din functie a primarului Apostu, nu poate fi pusa, deocamdata, in aplicare, deoarece prefectul Florin Stamatian se afla la Paris, unde participa la un congres medical.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, judecatorul Claudia Ilies a declarat ca instanta a emis adresele catre Prefectura Cluj si Primaria Cluj-Napoca, prin care cele doua institutii erau informate ca mandatul de arestare pentru 29 de zile, emis pe numele lui Sorin Apostu a ramas definitive.

Prefectul nu poate semna ordinul pentru ca este plecat la Paris

Legat de suspendarea lui Sorin Apostu, prefectul Florin Stamatian trebuia sa emita ordinul imediat dupa ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea acestuia pentru o perioada de 29 de zile.
 
Specialistii in drept administrative sustin ca nu exista nicio lege care sa impuna ca prefectul trebuie sa astepte recursul impotriva mandatului de arestare, ca sa emita ordinul de suspendare a primarului.

"Legea administratiei publice locale, prevede la articolul 71 ca primarul se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventive. Acelasi aerticol mai prevede ca masura arestarii preventive se comunica de indata de catre instanta de judecata", spune un profesor de drept administrativ.

Specialistul contesta afirmatia prefectului Florin Stamatian, care a anuntat ca trebuie asteptat recursul impotriva incheierii penale prin care s-a dispus arestarea lui Apostu. "Daca ar fi asa inseamna ca primarul este in functie si in, in fiecare zi, angajatii primariei ar trebui sa mearga la arest cu mapele de acte pentru semnat. Cand se dispune masura arestarii, care este executorie de drept, se dispune si interzicerea unor drepturi si liberatati cetatenesti", a mai spus specialiastul.

Comentarii Facebook