Oradea face 2 creșe cu fonduri de la București, Clujul bate pasul pe loc, dar îl susține pe premierul Cîțu


Primăria din Oradea va ridica două creșe cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Între timp, la Cluj banii nu vin, deși primarul Emil Boc se bucură de influență în Guvern. 

Așa cum se știe, Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării derulează un amplu program prin care se vor construi creșe în toată țara. În Oradea se vor construi două creșe, pentru care am identificat deja terenurile. Astfel, o creșă mare, cu o capacitate de 11 grupe, va fi construită pe str. Ion Irimescu din cartierul Nufărul, în zona Liceului Penticostal Betel și o creșă mică, cu o capacitate de 4 grupe, va fi realizată pe str. Aluminei nr. 100A,  din cartierul Rogerius. Pentru creșa mică avem la dispoziție un teren de 2.525 mp, care aparține municipiului, în timp ce pentru creșa mare va trebui să trecem la exproprierea unui teren în interes public", a precizat primarul Florin Birta în cadrul conferinței de presă de luni, 30 august.

Premierul Emil Boc îi face un puternic lobby premierului Florin Cîțu pentru a ajunge președinte al PNL, în speranța că vor fi susținute marile proiecte ale Clujului. Bihorul s-a declarat de partea lui Ludovic Orban și are parte de finanțare pe proiecte. Rămâne de văzut cine va ieși mai câștigat din acest război politic. 

Comentarii Facebook