Oradea are o promenadă pe malul Crișului Repede de toată frumusețea. Clujul promite de ani de zile modernizarea Someșului


Promenada de pe malul stâng al Crişului Repede, de lângă Primăria Oradea, este cel mai nou punct de atracţie din oraş, după ce marţi seara a pornit iluminatul arhitectural.

Viceprimarului Mircea Mălan a declarat că lucrările sunt aproape finalizate, însă muncitorii mai au de făcut câteva retuşuri. ”Se mai lucrează la ultimele detalii, se reface zona unde a fost montat gazonul pe o căldură foarte mare şi mai trebuie să ajungă o copertină", a declarat, miercuri, Mircea Mălan, conform Bihoreanul.

Proiectul care a prevăzut transformarea malului stâng al Crişului Repede în aval de Podul Ladislau într-o zonă pietonală a fost unul complex şi a debutat în 2018 cu lucrări care au constat, între altele, în consolidarea zidului de sprijin din dreptul Primăriei printr-o tehnică modernă, suprabetonări ale elevaţiei zidului pe o lungime de 642 metri, refacerea aleii pietonale pe coronamentul zidului, inclusiv montarea de noi balustrade, refacerea protecţiei prin înierbare taluzuri, realizarea de rampe şi scări pentru asigurarea accesului pietonal.

La Cluj-Napoca, în anii 2000 au fost betonate grosolan malurile Someșului, care de atunci s-au degradat, promenada fiind mai mult de formă. Primăria Cluj-Napoca amenință de câțiva ani că va reface zona, iar în 2019 s-a vorbit chiar despre o promenadă în dreptul parcăîrii de la Sala Sporturilor, dar au fost numai dezbateri, fără nimic concret. 

Comentarii Facebook