Duminica 25 Septembrie

Olguța Vasilescu: Pensionarii să știe că vor fi direct afectați dacă PSD nu va mai guverna

 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus la Mamaia că pensionarii trebuie să știe că vor fi afectați dacă PSD nu va mai guverna. 

 

S-a vorbit mult despre faptul că cei care au dobândit boli profesionale de asemenea vor fi discriminați în viitor. Nu se pune problema așa, dar mergem pe un proiect de lege care va ține cont mai mult de contribuții și atunci persoanele care au lucrat mai puțin de 15, 10 ani vor primi 400-500 de lei pensie și atunci sigur că vor fi dezavantaje.

 

Am creat un sistem nou a protecției sociale, în care aceste persoane nu vor avea anul acesta o pensie mai mică de 640 de lei, iar până în 2020 va crește la peste 800 de lei. Legea se aplică etapizat până în 2022, dar asta nu înseamnă că ele nu vor crește până atunci. Ele vor crește așa cum au crescut în acest an și jumătate de guvernare.

 

Pensiile tuturor pensionarilor din România au crescut cu peste 25%. Pensia minim garantată a crescut de la 400 la 620 de lei, este o creștere de 60% într-un an și jumătate.

 

Legea se aplică etapizat, se va merge pe punctul de pensie, din 2021 intră noua formulă de calcul, toate aceste dezechilibre vor fi atunci corectate. Alte discuții sunt că de ce nu aplicăm din 2019, toate aceste persoane nu au habar cum se calculează o pensie”, a declarat ministrul Muncii. 

 

Olguța Vasilescu i-a avertizat pe pensionari. ”Ne-am obișnuit cu aceste fake news-uri pe care le-am avut și când discutam despre salarizare. Cum acum se vorbește despre pensiile speciale, de ce nu le tăiați, de ce nu le impozitați, așa se discuta atunci de ce nu tăiem salariile bugetarilor.

 

În momentul în care ne-am hotărât să reducem raportul între cel mai mic și cel mai mare salariu și să facem un raport de 1 la 12, a trebuit să fie ajustate câteva mii de salarii din România. Ați văzut scandalul care a urmat, dar acum toată lumea a înțeles cât este de benefică această lege.

 

Noi vrem să nu mai umble cineva, să nu vină cineva să spună nu mai aplicăm aceste legi. Domnul Ludovic Orban a spus că primul lucru pe care îl va face dacă va ajunge la guvernare va fi să abroge legea salarizării și a fost tras de mânecă de sindicaliști.

 

Am încercat să am discuții informale cu colegi din Parlament, de la opoziție, pentru adoptarea legii pensiilor și ni s-a spus că ei nu vor vota așa ceva. Este bine ca pensionarii din România să știe că vor fi direct afectați dacă PSD nu va mai fi în măsură să aplice aceste legi pentru că se va modifica guvernarea. Este bine să știe ce îi așteaptă. Ei au mai trăit asta, când s-au tăiat pensii, când s-au impozitat pensii. Iar în buzunarul lor au ajuns mai puțini bani. Aceste lucruri noi le-am reglat încă de anul trecut, din luna martie, când am eliminat impozitul de la pensiile sub 2.000 de lei, am făcut niște lucruri bune”, a precizat Vasilescu. 

Comentarii Facebook