Oamenii din Baciu s-au săturat până în gât de FANY! I-au cerut lui Uioreanu să rezolve problema și să nu plece RATUC -ul

 

Peste 600 de oameni au participat joi după-amiaza, în comuna Baciu, la dezbaterea publică organizată de Primărie pe tema transportului public din localitate.

 

Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, a declarat pentru Știri de Cluj că a fost întocmit un proces verbal prin care s-a consemnat dorința oamenilor ca RATUC să nu plece din localitate, cu toate că firma care a câștigat licitația de transport în această localitate este Fany. 

 

Am întocmit un proces verbal prin care am constatat dorința oamenilor ca RATUC să rămână în localitate și să circule mai departe pe rute paralele cu cele licitate de Consiliul Județean Cluj. 

 

La întâlnire a participat și președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, care a promis că problema este în curs de rezolvare și că luni, 20 ianuarie, va face cerere pentru ca CJ Cluj să intre în Asociația de Dezvoltare Intracomunitară. Oamenii au fost nemulțumiți și i-au cerut domnului Uioreanu să rezolve această problemă”, a precizat primarul Florin Mureșan.

 

Localnicii din Baciu vor că RATUC -ul să rămână în comună pentru că au multe avantaje. ”Toată lumea se gândește la partea financiară. Diferența de tarife la abonamente este de 40 de lei. În plus, vorbim despre flexibilitate, pentru că se pot urca pe 31b și pot circula și pe linia 31 cu același abonament, până în Piața Mihai Viteazu. 

 

De asemenea, timpul este foarte important. La Fany se urcă pe o singură ușă și la RATUC accesul în autobuz este liber. Gândiți-vă la un autobuz plin ochi de oameni, ce ar însemna să se urce pe o singură ușă, cea din față? În cazul RATUC timpul de așteptare în stații este de 10%, comparativ cu Fany”, a mai spus primarul.

 

La dezbaterea publică de joi după-amiaza au fost prezenți 640 de oameni, circa 12% din populația reședinței comunei Baciu.

 

Dezbatere publică în Baciu în scadalul Fany - RATUC: ”Privatul circulă GOL, iar în RATUC e plin”

Comentarii Facebook