Oamenii de pe străzile Viile Dâmbul Rotund, Rubinului și Perlei cer degeaba asfalt: Bine că în centru se pun borduri de două ori pe an - FOTO


Clujenii care locuiesc pe străzile Viile Dâmbul Rotund, Rubinului și Perlei revin cu o nouă scrisoare de proteste, după ce în ianuarie 2021 reclamau că nu au asfalt și nu îi ascultă nimeni.

De atunci și până în noiembrie 2021 nu s-a schimbat nimic. Primăria Cluj-Napoca îi plimbă cu zăhărelul de pe un an pe altul, dar asfatul nu apare. În schimb răsar proiecte fantastice de spații urbane și sustenabile smart, sau lucrări faraonice, în timp ce o asfaltare simplă, de 1,6 kilometri pe Dealul Lombului, a durat 7 ani. Acest lucru demonstrează lipsa de organizare sistematică din cadrul administrației.  

Atașez aceste poze făcute zilele acestea, ca să se convingă și cititorii Știri de Cluj câte”s-au schimbat” de atunci. Practic nimic, suntem mințiți de ani de zile că lucrările ”sunt prinse” în programul 2017, apoi 2021 acum a venit iarna, clar nu se va mai asfalta și la anul așteptăm un nou rând de promisiuni și minciuni. Și încă pozele acestea nu sunt făcute după ploaie când apar adevărate tranșee în noroi și ni se blochează mașinile și ghetele acolo.

Din Ianuarie, noi, locuitorii de pe străzile Viile Dâmbul Rotund, Rubinului, Perlei, am făcut nenumărate cereri la Primărie să putem intra și noi în rând cu restul cetățenilor Clujului, să nu ne simțim cetățeni de mâna a 2-a. Dacă în centru se asfaltează străzile și se bordurează de 2 ori pe an, noi în continuare ne trimitem copiii prin noroaie și gropi la școală. Și plătim mii de lei pentru piese la mașinile care se degradează zilnic de la aceste condiții de război.

Ca să nu vorbim de absența rețelei de apă/canal și gaze, care sunt utilități pe care le-am considera normale în secolul XX, nici măcar XXI, unde ne aflăm doar pe calendar.

Înțelegeam dacă primeam notificări să retragem gardurile ca să facem loc pentru asfalt și trotuare, dacă vedeam ingineri care să vină să facă măsurătorile specifice necesare, însă tot nimic și ne e frică că și la anul va trebui să inhalăm praful și mizeriile ridicate de pe drumurile acestea.

Sperăm ca măcar la presiunea presei să se întâmple ceva, pentru că altfel e dezastru, se pare că cu ¨vorba bun㨠cetățenii care tac și înghit praf și noroi toată ziua nu rezolvă nimic și că fără să afle toată țara cum se trăiește în orașul decorat UNESCO nu se poate”, ne-a relatat Pop Andrei-Claudiu, reprezentantul comunității de pe Străzile Viile Dâmbul Rotund, Perlei, Rubinului.

Comentarii Facebook