O clujeancă e a doua pe listă pentru funcția de comisar european. A fost reclamată că nu își ține orele la UBB


Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost votat în CEx al PSD, marţi, ca propunere pentru funcția de comisar european, conform Mediafax. Nica este un vechi social democrat, ”uns” ministru prima dată de Adrian Năstase.

De asemenea, Comitetul Executiv al PSD a stabilit propunerea secretarului de stat la MAE Gabriela Ciot pentru poziţia de comisar european, ca variantă de rezervă.

Pentru Dan Nica au votat toți PSD -iștii, dar pentru Gabriela Ciot au fost câteva rezerve.

Viorica Dăncilă a declarat că va trimite către Comisia Europeană propunerile pentru funcţia de comisar european, Dan Nica şi Gabriela Ciot, până la sfârşitul acestei săptămâni.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a anunțat în cursul zilei de luni că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. România a primit sarcină de a numi o altă persoană.

Gabriela Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, unde a fost susținut de Vasile Pușcaș, cel care a propulsat-o și la București. Ea a intrat în PSD în 2004, când Pușcaș era ministru în cabinetul Adrian Năstase.

În perioada 2014 – 2015, a fost consilier pentru afaceri europene la cabinetul ministerial al lui Eugen Orlando Teodorovici, care ulterior a susținut-o și pentru ocuparea funcției de secretar de stat în Ministerul de Externe.

Pentru că nu merge la cursuri, în iulie 2019, studenții de la UBB au cerut, printr-o petiție adresată decanului Nicolae Păun, verificări formale legate de îndeplinirea de către Gabriela Ciot a obligațiilor privitoare la orele de curs. Nicio măsură nu s-a luat.

Comentarii Facebook