Noaptea minții! Controlul Urbanism de la Primăria Cluj verifică pe Google Maps, dacă s-a construit legal pe strada Republicii - FOTO


Lucrările de modernizare / construcție pe care shaormeria Mama Manu le face la locația de pe strada Republicii au fost sistate până când proprietarii nu vor aduce acte pentru a demonstra că totul este legal. 

Știri de Cluj a fost sesizată de un activist civic că se lucrează fără a fi afișat un panou pe care să se vadă autorizația de construcție sau date privind lucrările care se fac. 

Sesizată, Primăria Cluj-Napoca a verificat situația, dar patronul Mama Manu, cunoscutul ”Shaker”, a spus că este plecat din țară, iar reprezentantul companiei nu a putut prezenta actele solicitate. Cert este că polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții pretind că au verificat trecut construcției folosindu-se de Google Maps și că nu li se pare nimic suspect. 

Acolo există suspiciunea că spațiul inițial când s-a ridicat construcția metalică era de 20 de mp, iar între timp s-a extins ”românește” la 100 de mp. Acest lucru poate fi verificat în acte, nu e nevoie de ”Google maps.

Au efectuat verificări în data de 06.03.2024, ora 14.30, la imobilul situat pe str. Republicii fn, unde s-a constatat realizarea de lucrări de construire în curs de execuție la fațada principală Nord, la fața locului nefiind prezent nici o persoană. 

Totodată, s-a luat legătura cu proprietarului societății care este chiriaș în imobil care ne-a transmis că nu se află în țară; ulterior la fața locului s-a deplasat reprezentantul societății menționate, respectiv SC Bogata Comexim SRL, care ne-a permis accesul în imobil, unde nu s-a constatat realizarea de lucrări care să necesite obținerea în prealabil a autorizației de construire. De asemenea, acesta a declarat faptul că singurele lucrări executate la imobil în ultima perioadă au fost de modernizare, igienizare, reparații, zugrăveli atât în interiorul, cât și în exterior, respectiv la fațada principală Nord au fost înlocuite unele geamuri și uși care aveau format sticlă cu panel, cu unele noi cu structură de sticlă întreagă, fără a se modifica dimensiunile golurilor. 

Chiriașul nu a putut pune la dispoziție documente necesare în vederea finalizării controlului, astfel că, ulterior a fost întocmit PVC 132/2024 și înmânat acestuia, prin care lucrările au fost oprite până la prezentarea tuturor documentelor solicitate și finalizarea controlului. Menționăm faptul că din compararea arhivei electronice Google Maps Street View cu situația din teren, la imobil nu s-au constatat modificări majore (schimbări de formă și dimensiuni), singura modificare constatată fiind desființarea structurii metalice – tip copertină- de pe fațada Nord. După prezentarea documentelor solicitate în vederea finalizării controlului, se vor lua măsurile legale ce se impun în conformitate cu Legea 50/1991 republicată”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

În ceea ce privește modificarea structurii, municipalitatea poate verifica autorizația inițială de construcție și suprafața actuală existentă, nu trebuie să se uite pe Google Maps, pentru că pozele făcute nu sunt relevante. Fotografiile celor de la Google Maps au fost realizate vara, când se vede mai puțin din construcție. 

Cu toate acestea, analizând fotografiile de pe Google Maps,între 2014 lși 2018, se pare că structura metalică a crescut în dimenșiuni.

2014 - Aici era o terasă în fața structurii metalice

Capture1.JPG

2018 - Deja structura era mult mai înaltă și voluminoasă

Capture.JPG

Știri de Cluj solicită Primăriei Cluj-Napoca să verifice autorizația inițială și spațiul util de atunci și ce spațiu este ocupat în prezent de construcție. 

Comentarii Facebook