Nicoara ii cere lui Basescu sa convoace CSAT pe tema autonomiei pe criterii etnice


Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, i-a cerut lui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa convoace de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

 

"Va solicit si eu si romanii din Transilvania sa convocati Consiliul Superior de Aparare a Tarii, in sedinta de urgenta, pe agenda careia sa plasati prioritar chestiunea declaratiilor privitoare la autonomie pe criterii etnice facute de inalţi oficiali maghiari", se arata in scrisoarea deschisa adresata presedintelui Romaniei.

 

Nicoara spune ca a facut acest public, dupa ce a constatat ca presedintele nu are nicio intentie sa reactioneze la declaratiile facute de oficialii maghiari.


"Autonomia locala a maghiarilor din Transilvania nu mai este doar o tema relansata in campaniile electorale si nici un simplu subiect de dezbatere. Declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes ar fi trebuit sa va lamureasca in aceasta privinta, determinandu-va sa luati atitudine public. Am asistat, in schimb, la o palida reactie a unor membri PDL, reactie fortata mai mult de presiunea opiniei publice", mai spune presedintele PNL Cluj. "Promisiunea de a lua pozitie a reprezentantului Jobikk in Parlamentul European, Szegedi Csanad, respectiv sustinerea demersurilor pe care le are in vedere Laszlo Tokes in Transilvania ar fi trebuit sa declanseze pana la aceasta ora protocolul prevazut in asemenea situatii, de imixtiune grava in problemele interne ale tari", sustine Nicoara.

 

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, spunea in luna iulie ca daca o microregiune precum Kosovo si-a dobandit autonomia, acelasi lucru ar fi posibil si in Tinutul Secuiesc, iar, daca va fi nevoie, secuimea trebuie sa iasa in strada. Eurodeputatul Jobbik Szegedi Csanad a spus ca este de acord cu Laszlo Tokes in ceea ce priveste iesirea secuilor in strada pentru a cere autonomia.

Comentarii Facebook