Senatorul Marius Nicoara: In Camera Deputatilor exista un proiect al legii educatiei, iar pe site-ul ministerului altul

Senatorul clujean sustine ca dupa ce a depus in Parlament Legea educatiei, ministerul de resort continua sa faca tot felul de modificari. Astfel, s-a ajuns in situatia in care in Parlament exista un proiect, iar pe site-ul MECTS, altul. 


"După ce au trimis Parlamentului ultima variantă a textului de lege a educaţiei, precizând că este cea aprobată de Guvern, cei din MECTS continuă să corecteze greşelile sau inadvertenţele pe care încă le descoperă în acest proiect impus nouă tuturor în cel mai greşit mod cu putinţă. Astfel se face că la Camera Deputaţilor există o variantă, iar pe site-ul ministerului o alta, modificată", sustine Marius Nicoara.


Senatorul clujean considera ca initiatorul legii, Ministerul Educatiei, nu manifesta seriozitate in abordarea legii educatiei si pare "sa sfideze orice procedura si sa-si bata joc de procesul firesc de avizare a unei legi in Romania".


"De la bun început a creat probleme modul în care ministrul Daniel Funeriu a înţeles să-şi impună legea, prin faptul că a pregătit-o în spatele uşilor închise, fără a accepta discuţii cu sindicatele, de exemplu; apoi pentru că a scurtat termenul legal destinat dezbaterii publice. Însă faptul că nici acum, după ce proiectul este la Parlament, nu se respectă o procedură simplă şi obligatorie este de neacceptat", spune Marius Nicoara. Prin urmare, senatorul clujean a decis sa ii interpeleze pe ministrul Educatiei Daniel Funeriu si pe premierul Emil Boc "in legătură cu modul discreţionar în care dispun de procedura legislativă şi poate în felul acesta voi afla şi eu de ce membrii PDL sunt mai presus de lege".

 

 

 

Comentarii Facebook