Miercuri 17 Aprilie

Nemții zic că suntem ”idioții” Europeni. Boc: ”România a scăpat pandemia de sub control. Nu mai avem dreptul să ne jucăm cu viața românilor”


Primarul Emil Boc a recunoscut eșecul campaniei de vaccinare, care a fost derulată chiar de guvernul din partidul pe care îl reprezintă. Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au ieșit chiar public în vară, spunând că pandemia a fost învinsă.

Primarul Clujului, Emil Boc, lider politic important în PNL, spune că imaginea publică a României în Europa este distrusă și că e trist să vezi că presa internațională prezintă România ca pe idioții Europei. 

Nu va trece răul până când nu vom ajunge la o rată de vaccinare de 80 - 90%, pe țară. La Cluj, vom ajunge mai repede decât în alte părți ale țării. Se menține ritmul bun de vaccinare. Soluția o reprezintă creșterea ratei de vaccinare. 

Mă uit la ce se întâmplă în lume. Țările cu rata de vaccinare de 80 - 90%, mai au infecții, dar spitalele sunt goale și numărul de decese este minim. 

Noi avem o rată mare de deces, pentru că avem o rată mică de vaccinare. Cu cât ai rata de vaccinare mai mare, cu atât spitalele sunt mai goale. Cu cât ai rata de vaccinare mai mică, cu atât spitalele sunt mai pline și numărul de morți este mai mare. Nu mai este o filosofie sau conspiraționism”, a declarat primarul Emil Boc. 

E păcat că te uiți la Euronews și sunt câteva țări: Rusia, România și Turcia, care au scăpat pandemia de sub control. Te doare sufletul să vezi imagini cu oameni îi mașini, în fața spitalelor, cu tuburi de oxigen pe geam, pentru că spitalele sunt pline.

Aceste lucruri nu trebuie să mai apară”, a mai declarat Boc.

Acesta a spus că spitalele clujene sunt pline pentru că e centru regional și vin pacienți din toată țara.

Mă uit la imaginea noastră ca țară în Europa și sper să ne trezim. Nu mai avem dreptul să ne jucăm cu viața Românilor și că fiecare trebuie să înțeleagă responsabilitatea pe care o are, față de el, față de familie și de propria comunitate. Nu trăim în jungla amazoniană, unde nu ne vedem unii cu alții…”, a încheiat Emil Boc.

Românii, numiţi „idioţii” Europei de un ziar din Germania. „Este un iad, e ca în război”

Comentarii Facebook