Miercuri 24 Aprilie

Muzeul Etnografic a obținut finanțări de 150.000 de lei

 

Patru proiecte culturale ale Muzeului Etnografic au fost selectate pentru finanțare la sesiunea de evaluare a Administrației Fondului Cultural Național. 

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a reușit să obțină finanțarea pentru patru proiecte culturale, din cele cinci depuse, în prima sesiune a competiției de proiecte organizate în acest an de Administrația Fondului Cultural Național, fiind din acest punct de vedere singura instituție muzeală din România care a obținut finanțare pentru un număr atât de mare de proiecte.

 

Astfel, la secțiunea Activități muzeale, proiectul ”Tăcerea - o barieră surmontată” s-a clasat pe poziția 10 din 82 de proiecte depuse, cu un punctaj de 87,33 puncte, având o finanțare aprobată de 30.285 lei. 

 

La secțiunea Patrimoniu cultural național, proiectul ”Salvgardarea patrimoniului imagistic al Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Conservarea și digitizarea negativelor pe celuloid și a diapozitivelor pe sticlă și celuloid din prima jumătate a secolului XX (1900-1940)” s-a clasat pe poziția 9 din 175 de proiecte depuse, cu un punctaj de 91,33 puncte, având o finanțare aprobată de 29.070 lei. 

 

Totodată, la aceeași secțiune, proiectul ”Muzealizarea procesului de populare montană, prin reconstruirea și valorizarea culturală a unei case-monument unicat din Țara Moților (debut sec. XVIII)” s-a clasat pe poziția 18 din 175 de proiecte depuse, cu un punctaj de 90,00 puncte, având o finanțare aprobată de 39.033 lei. 

 

De asemenea, la secțiunea Patrimoniu imaterial, proiectul ”Promovarea valorilor culturale tradiționale locale în Muzeul Etnografic al Transilvaniei: comuna Frata, județul Cluj” s-a clasat pe poziția 13 din 165 de proiecte depuse, cu un punctaj de 91,00 puncte, având o finanțare aprobată de 45.148 lei.

 

În ceea ce priveşte proiectul ”Valori ale diversității și multiculturalismului: facilități moderne de cunoaștere și promovare a culturii și patrimoniului comunității armene din Transilvania”, cu un punctaj de 84,33 puncte, s-a clasat pe poziția 18 din cele 82 de proiecte depuse la secțiunea Activități muzeale, nebeneficiind de finanțare în această sesiune de depunere a proiectelor.

 

Valoarea totală aprobată pentru cele patru proiecte care vor beneficia de finanțare este de 143.536 lei.

Comentarii Facebook