Mișcarea Populară va rămâne o FUNDAȚIE în așteptarea lui Traian Băsescu

 

Mișcarea Populară va rămâne o fundație, dar nu excludem posibilitatea de a susține înființarea unui partid, a declarat consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu, membru fondator al Fundației Mișcarea Populară.

 

Fundația Mișcarea Populară va rămâne Fundația Mișcarea Populară. Noi discutăm exclusiv despre Fundația Mișcarea Populară și despre faptul că va avea un sprijin și un portofoliu de soluții ale românilor. Este posibil ca acestea să fie operaționalizate politic. Așa cum spuneam, obiectivul este creșterea gradului de încredere între români și instituțiile statului.

 

Instituțiile sunt una, iar cetățenii sunt alta. Chiar ne interesează problemele oamenilor. Nu am făcut un partid pentru a distribui funcții. Venim pentru a-i ajuta pe oameni să se grupeze în jurul unor valori”, a declarat Daniel Funeriu, consilier prezidențial și co-fondator al Fundației Mișcarea Populară. 

 

Întrebat care sunt interesele Fundației și dacă va fi transformată într-un partid politic, Funariu a declarat că: ”Partidele sunt și continuă să fie adunături de oameni în jurul unei interese. Obiectivul este să constituim un grup de oameni care să fie constituți în jurul unor valori. În privința intereselor, să le căutați la USL. Nici nu există o modalitate juridică de a transforma această fundație în partid”, a mai spus Funeriu, care a menționat că el și-a luat doctoratul fără a plagia ca și premierul Ponta. 

 

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu și-a contrazis colegul de fundație, spunând că în viitor este posibil ca Mișcarea Populară să susțină un partid. ”Nu există posibilitatea transformării într-un partid, dar numai dacă, la un moment dat, poate peste un an, 2, 3 sau 5, membrii fundației vor dori să pună în practică ideile, pe care le dezbatem. Atunci fundația poate să sprijine un partid politic, dar o va face în spiritul valorilor pe care le-a promovat”, a spus Lăzăroiu.

 

Despre aderarea lui Băsescu la Fundație, Lăzăroiu a spus că: ”Președintele Traian Băsescu a anunțat că este fundația la care se va întoarce după ce nu va mai fi președintele României”.

 

Declarațiile au fost făcute la Cluj cu ocazia lansării filialei locale a Mișcării Populare.

Comentarii Facebook