Deputatul Mircia Giurgiu a initiat un proiect de lege pentru interzicerea plantelor etnobotanice la nivel national


Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, a initiat un proiect de modificare a Legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope.

Propunerea vizeaza introducerea unui nou articol in lege prin care se "interzice producerea, cultivarea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, comercializarea, depozitarea sau distribuirea plantelor si substantelor cu caracter halucinogen, euforic, sedativ sau psihotrop, identificate ca generatoare de efecte nocive asupra consumatorilor, altele decat cele prevazute prin Legea nr.339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope si prin Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare. Exceptie fac plantele si substantele comercializate in scopul cercetarii medicale sau stiintifice", se arata in propunerea legislativa.

De asemenea, este interzisa reclama de orice fel prin bannere, reclama outdoor, indoor sau site-uri care, prin continutul sau genereaza ideea de magazin etnobotanic sau sugereaza si stimuleaza consumul de produse stupefiante si psihotrope.

Cei care nu vor respecta aceste modificari vor fi sanctionati cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei si cu desfiintarea punctului de comercializare, precum si confiscarea produselor ce fac obiectul contraventiei.

Comentarii Facebook