Mircea Băsescu este acuzat de ŞANTAJ. Ponta vrea demisia lui Băsescu

 

Premierul Victor Ponta a cerut demisia lui Traian Băsescu, după ce fratele acestuia, Mircea Băsescu, a fost acuzat de șantaj.

 

Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune OK, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii”, a spus premierul Victor Ponta.

 

Acesta a mai precizat că dacă și Traian Băsescu a fost implicat cumva va lua ”în calcul o suspendare. Eu, din ce am văzut, nu a făcut el ceva”.

 

Cred că preşedintele României, şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţei, ar trebui să demisioneze imediat”, a spus Ponta.

Comentarii Facebook