Luni 26 Septembrie

Ministrul Educației, despre noua materia care va include şi teme de educaţie sexuală: „Va fi pentru toţi elevii, nu opţională!”


După lungi dispute și discuții, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, 1 iulie, că România Educată prevede introducerea în noua lege a Educației a disciplinei Educație pentru viață, care va fi o materie obligatorie și care va include și teme și topici despre educația sexuală. 

Sorin Cîmpeanu: „Va fi o materie pentru toți elevii, nu opțională”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, despre legea adoptată recent în Parlament şi promulgată de preşedinte, care prevede că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor, ca urmare a analizei în România Educată, a făcut propunerea de a fi integrat în textul noii legi a Educaţiei o disciplină, intitulată Educaţie pentru viaţă.

Această disciplină, educaţie pentru viaţă, urmează să aibă mai multe module, dedicate şi adaptate vârstei elevilor, de la învăţământul primar şi până la finele învăţământulului liceal. Printre aceste module se găsesc, pe lângă educaţia pentru mediu, juridică, civică, pentru cetăţenie activă, pentru alimentaţie raţională şi elemente de educaţie pentru sănătate. Va fi parte a trunchiului comun, va fi pentru toţi elevii, nu opţională”, a transmis ministrul, potrivit news.ro. 

Ministrul așteaptă să vadă cum va fi primită noua lege și în ce formă va fi adoptată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, 28 iunie, legea pentru modificarea și completarea legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, transmite Administrația Prezidențială. 

Actul normativ de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, reexaminat la solicitarea şefului statului, prevede că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, „programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.


Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook