Mihai Tudose: „Unii români vor muri, pur și simplu, la iarnă. Unii de frig, unii pentru că nu-și vor mai permite tratamentele”


Fostul premier al României, Mihai Tudose, se așteaptă la cel mai negru scenariu pentru mulți dintre români: europarlamentarul spune că sărăcia va afecta grav mulți români aflați la limita supraviețuirii. 

Unii români or să moară, pur și simplu (la iarnă). Unii de frig, unii pentru că nu-și vor mai permite tratamentele corespunzătoare. Declarațiile de genul celor ale Ministerului Energiei, în cascadă, că o să mai stingem un bec, că nu avem curent, agenţii economici să se descurce mai puțin gaz, nu sunt de natură să încurajeze investiții în economie”, a declarat Mihai Tudose la România TV

Tudose: „Virgil Popescu este o bombă cu ceas pentru independența energetică a României”

Se spune că nu poate fi vorba despre raționalizarea gazelor la iarnă. Ieri, ministrul Energiei a spus că s-ar putea să avem niște probleme cu energia la agenții economici. Nu mai înțeleg nimic.  În fapt, nu putem spune că această criză din România e identică cu cea din Europa. Nu sunt două-trei țări identice în Europa. La noi pot fi temperaturi de -20 spre -30 de grade la iarnă”, a mai declarat Tudose. 

La Bruxelles sunt -2. În Grecia, Italia, Spania, cel puțin 2-3 (din țară) au climă mediteraneană, unde nu e iarnă. Nu putem să vorbim că toată Europa e la fel. (...) Haideți să avem ce trebuie pentru noi, iar potențial avem. Eu înțeleg că președintele vrea să implice CSAT-ul, Ministerul Energiei”, a mai spus fostul prim-ministru.


Comentarii Facebook