Mihai Seplecan va fi președinte interimar al Consiliului Județean Cluj: Voi candida!

 

Consilierul județean Cluj, Mihai Seplecan, are cele mai mari șanse de a fi viitorul președinte interimar al Consiliului Județean Cluj. 

 

Surse din cadrul PDL Cluj au confirmat faptul că Mihai Seplecan este liberalul agreat pentru a fi președinte interimar al Consiliului Județean Cluj.

 

Contactat telefonic, Mihai Sepelcan a confirmat această informație și a declarat că, sâmbătă dimineața, la Delegația permanentă a PNL Cluj, își va anunța candidatura din partea PNL la această funcție. Seplecan este convins că va fi susținut și ajutat de colegi din PNL Cluj.

 

Întrebat dacă are și susținerea senatorului Marius Nicoară, cel mai probabil viitorul președinte al PNL Cluj, Seplecan a spus că Nicoară îl susține. 

 

Pentru ca tot acest joc să prindă viață, după ce prefectul Gheorghe Vușcan va lua act de arestarea lui Horea Uioreanu și îl va suspenda din funcție, Consiliul Județean Cluj trebuie să se întrunească și să îl numească pe Mihai Seplecan vicepreședinte. Cel mai probabil va fi debarcat din funcția de vicepreședinte social democratul Ioan Oleleu, iar în locul lui va fi numit Mihai Sepelcan.

 

Consilierii județeni vor alege președintele interimar dintre cei doi vicepreședinți, Mihai Sepelcan sau Vakar Istvan. 

 

Alianța informală dintre PNL și PDL adună în acest moment 20 de voturi, dar mai are nevoie de două voturi pentru a se putea numi un alt vicepreședinte și apoi un președintele interimar. Aceste voturi vor veni de la UDMR, care are tot interesul să îl țină pe Vakar Istvan  în funcția de vicepreședinte.

Comentarii Facebook