Marko Bela exclude o alianta cu Opozitia: Au criticat prea dur Legea Educatiei! VEZI VIDEO


Presedintele UDMR, Marko Bela, sustine ca in acest moment nu se pune problema unei aliante cu partidele din Opozitie, care au atacat dur Legea Educatiei si au contestat drepturile pe care le ofera etnicilor maghiari.

"Deocamdata, in acest moment, reusita Legii Educatiei ne-a apropiat de actuala Coalitie si ne-a indepartat de colegii nostri din Opozitie. Eu nu as fi vrut sa se intample acest lucru. De mai multe ori i-am si intrebat si le-am si reprosat de ce s-au legat de problema nationala privind Legea Educatiei. Atat de falsa era aceasta abordare. Atat de clar era ca multi politicieni din Opozitie, rectori care in acelasi timp sunt si parlamentari au alte probleme cu aceasta lege. Sunt alte interese legate de invatamantul superior privat si asa mai departe.

Niciun cuvant despre aceste probleme. In schimb, in mod iresponsabil au atacat niste probleme in legatura cu care, daca am fi fost impreuna in Guvern, eu sunt convins ca ar fi fost de acord si au existat momente cand PSD -ul a acceptat ideea predarii istoriei si geografiei in limba materna, acum un an si ceva cand era vorba la fel despre asumarea raspunderii
", a declarat Marko Bela la Cluj Napoca, in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele UDMR a declarat ca aceste declaratii nu ii indeparteaza de PNL si PSD. "In acest moment as vrea sa isi clarifice pozitia privind problema nationala. Mai ales ca cu PNL am fost impreuna in Guvern si atunci ne-am inteles farte bine in problema maghiara.

In primul rand pentru a avea un dialog eficient cu UDMR trebuie sa isi clarifice pozitiile privind problema nationala. Nu suntem certati, dar nici foarte apropiati
", a mai afirmat Marko Bela.

Prin noua Lege a Educatiei, la sectiunea cu privire la "invatamantul pentru persoanele apartinand minoritatilor nationale" se stipuleaza faptul ca toate disciplinele se studiaza in limba materna, cu exceptia disciplinei Limba si literatura romana.

Comentarii Facebook