Marcel Ciolacu îi „liniștește” pe români: România „ar trebui” să fie acceptată în spaţiul Schengen peste o lună


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 9 noiembrie, că peste o lună România „ar trebui” să fie acceptată în spațiul Schengen, potrivit Agerpres. 

Este total incorect, nu cred că îşi permite, indiferent ce stat european, în acest moment, să refuze acest drept României, şi nu neapărat statului român, cât românilor. Peste o lună România va fi acceptată în spaţiul Schengen”, a încercat Ciolacu să îi „asigure” pe români într-o emisiune televizată B1TV.

El a adăugat că, probabil, sunt și politicienii de vină că țara noastră încă nu a intrat în Schengen, dând, bineînțeles, vina pe „colegii” din parlament. „Poate noi toţi suntem de vină, nu toţi suntem de vină la fel, dar există o vină comună. Poate această coaliţie, de stânga şi de dreapta, să aducă ţara într-o direcţie de normalitate şi de respect instituţional, fiecare să îşi vadă de atribuţiile pe care i le conferă Constituţia”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

Nu o să uit vreodată implicarea preşedintelui României în campaniile electorale sau implicarea către un anumit partid politic. Eu nu îmi doresc să se mai întâmple aşa ceva. Eu îmi doresc un preşedinte care să respecte Constituţia şi să înţeleagă rolul şi rostul pe care îl are”, a afirmat președintele PSD, Marcel Ciolacu. 


Comentarii Facebook