Managerul Spitalului Județean Cluj, schimbat pentru că unitatea sanitară are DATORII

 

Ministerul Sănătății a decis să schimbe conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj din cauza datoriilor. 

 

În urma analizelor şi evaluărilor trimestriale ale managerilor unităţilor sanitare cu paturi din subordine, Ministerul Sănătății anunță că cinci dintre aceştia au înregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv, respectiv cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul CFR Constanţa, Spitalul Clinic CF Iaşi, Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani şi Spitalul Comunal Vidra.

 

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și-a depus demisia. Este vorba despre Cristiana Ciortea, care a făcut un pas în spate, deși conducea cel mai mare spital din România dispus într-un sistem pavilionar și care a produs pierderi întotdeauna. 

 

Ciortea și-a dat demisia de circa 2 luni, dar Ministerul Sănătății a anunțat numai acum măsurile dure luate.

 

Conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează ”în cazul existenţei a trei luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale”.

Comentarii Facebook