Miercuri 24 Aprilie

Maghiarii din Cluj-Napoca au comemorat 92 de ani de la Trianon, cand Ungaria a pierdut Transilvania VIDEO si FOTO


Circa 50 de maghiari, in frunte cu Szilagyi Matyas, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, au comemorat 92 de ani de la Tratatul de la Trianon, cand Ungaria a pierdut teritorii importante, intre care si Transilvania.

"Noi privim nu spre trecut, ci spre viitor si acest moment simbolizeaza unitatea maghiarilor de pretutindeni. Simbolizeaza traditia, pastrarea identitatii nationale, care este un lucru foarte important. Nu este un lucru intamplator ca aici la monumentul grofului Miko Imre, care a fost fondatorul Asociatiei Muzeului Transilvanean, a contribuit foarte mult la Fundatia Universitatii Transilvaniei. pe baza legii Parlamentului Maghiar din 2010, noi in fiecare an comemoram data de 4 iunie, care, pe de o parte este ziua tragica a natiunii maghiare, iar pe de alta parte este ziua reflexiunii. Cum trebuie sa asiguram unitatea nationala in viitor", a precizat consulul Szilagyi Matyas.

In fata statuii grofului Miko Imre a fost plantat un carpen, simbol al trainiciei. Maghiarii au cantat si imnul Ungariei la acest eveniment.

Comentarii Facebook