Lupta pentru șefia Consiliului Județean Cluj e la baionetă! Desant de avocați la Tribunalul Cluj

 

Disputa PNL - PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj s-a mutat la Tribunalul Cluj. 

 

Miercuri dimineața, de la ora 9.30, a avut loc o înfățișare preliminară în procesul deschis de Prefectura Cluj, care a atacat în contencios administrativ, în 14 iulie 2014, hotărârile Consiliului Județean Cluj prin care fostul vicepreședinte Ioan Oleleu a fost înlocuit de Mihai Seplecan, iar apoi ultimul a fost nimit președinte interimar al CJ Cluj.

 

În cauză au intervenit ca părți și Ioan Oleleu, dar și Mihai Seplecan. ”Dacă nu am fi intervenit, era un meci între Prefectura Cluj și Consiliul Județean, care s-ar fi tranșat fără probleme. CJ Cluj nu ar fi obiectat nimic, iar Prefectura Cluj ar fi avut câștig de cauză. Eu vreau să se facă dreptate și să se respecte majoritatea di Consiliul Județean Cluj. PNL Cluj are majoritate, dar președinte interimar este de la UDMR, pentru că nimeni nu a vrut să aleagă PSD”, a precizat Mihai Seplecan, la la ieșire din sala de judecată.

 

Cauza a fost amânată pentru data de judecătoarea Monica Trofin, de la Tribunalul Cluj, pentru data de 11 februarie. Moica Trofin, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Cluj, la alegerile din 2012.

 

Aceasta a întrebat la începutul ședinței de judecată ce rost mai are procesul, dacă Horea Uioreanu și-a dat demisia ulterior cauzei care se judecă. ”A fost investită o altă persoană dupa demisia lui Horea Uioreanu (n. red. Vakar Istvan). Ce rost mai are această cauză? Vă întreb, dacă obiectul cauzei mai are miză sau nu? Ce se schimbă în cazul admiterii sau respingerii acțiunii?”, a întrebat judecătorul Monica Trofin.

 

Juristul Prefecturii Cluj a răspuns că ”indiferent cine va câștiga procesul, Vakar va rămâne președinte”.

 

Ioan Oleleu (PSD Cluj), vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, a fost apărat de doi avocați. Unul dintre aceștia, avocatul Vladimir Mătușan, a explicat că se discută mandatul vicepreședintelui CJ Cluj, astfel că Ioan Oleleu ar putea fi schimbat prin decizia instanței.

 

PNL a avut de ales între Istvan Vakar si Ioan Oleleu, la funcția de președinte interimar, si a ales Vakar că nu puteau alege PSD. Dacă se respinge acțiunea e o situație și dacă se admite e altceva, pentru că Mihai Seplecan redevine vicepreședinte al CJ Cluj”, a spus avocatul lui Seplecan.

 

Cauza a fost amânată din nou, pe data de 11 februarie. Sesizarea instanței s-a făcut în 14 iulie 2014 și până acum s-a tergiversat procesul.

 

Citește AICI motivele invocate de Prefectura Cluj, în acțiunea înaintată instanței.

Comentarii Facebook