Miercuri 19 Ianuarie

Lovitură înainte de referendum? Tăriceanu: ALDE are un proiect privind parteneriatul Civil


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul are în vedere un proiect de lege privind parteneriatul civil.

Totuși, acesta a precizat că nu există o „grabă extremă în această privinţă”.

"Am aflat astăzi (joi-nr.) că şi PSD doreşte să lucreze asupra unui astfel de proiect. Colega mea Renate Weber deja a avut nişte contacte preliminare. Avem în vedere un astfel de proiect. Nu avem o grabă extremă în această privinţă", a afirmat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament, conform Mediafax.

Acesta a susţinut că părerile sunt împărţite chiar şi în alianţă, însă România are dreptul să-şi definească politica în domeniul căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

"În grupul ALDE sunt diverse puncte de vedere. Sunt şi oameni care au luat cuvântul şi au spus că ei susţin familia tradiţională şi valorile tradiţionale şi creştine ale umanităţii şi alţii care au puncte de vedere, care, în fine, susţin căsătoriile homosexuale. Şi fiecare are dreptul, aşa cum şi cetăţenii români au dreptul şi cred că e normal, trebuie să respectăm opţiunile partenerilor noştri europeni şi partenerii noştri europeni trebuie să respecte opţiunile românilor. Suntem o Uniune de ţări egale. Valorile comune europene nu înseamnă că sunt toate ţările şi România face o excepţie. Nu sunt toate ţările în favoarea sau nu au o legislaţie care să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi cred că România are dreptul să-şi definească politica în acest domeniu, aşa cum de altfel a stabilit şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului", a adăugat Tăriceanu.

Liderul ALDE a anunţat, miercuri, că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum şi că partidul recomandă votanţilor săi să voteze conform conştiinţei.

Comentarii Facebook