Lovitură de teatru. După tot scandalul, Boc nu mai face Aquapark în Gheorgheni


După ce a pus pe jar opinia publică, primarul Emil Boc anunță că Aquaparkul s-ar putea să nu se mai facă în Gheorgheni. Nu este clar ce s-a schimbat de la votul Consiliului Local din 5 martie, prin care s-a ales ca în zona pepinierei Becaș, lângă baza sportivă Gheorgheni să se facă un Aquapark. 

Nu s-a luat o decizie finală. Mai avem de discutat și de analizat opinii pentru a elimina disconfortul creat și să vedem ce soluții alternative există, dacă există. Aqua Park-ul va fi realizat. Nu stim sigur locația, dar se lucrează pentru a se verifica criticile legate de proiect. Vom vedea dacă nu sunt și alte soluţii viabile”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la o emisiune online.

În 5 martie, când aleșii locali PNL au votat în unanimitate studiul de fezabilitate pentru Aquaparkul din Gheorgheni reclamațiile locatarilor din zonă nu au fost luate în considerare, dar acum lucrurile par a se fi schimbat.

În urmă cu 2 luni, la ședința Consiliului Local au fost circa 10 - 12 oameni care au luat cuvântul și au criticat modul în care este amplasat acest Aquapark, la 50 de metri de cartierul Armatei și la 180 de metri de blocurile de pe strada Galați. Locatarii au precizat că nu se opun construcției, dar că ar fi vrut să fie întrebați din timp pentru a-și putea spune părerea. Ei au cerut ca măcar construția să fie mutată în altă parte, pe un alt teren, reclamând faptul că zona va fi sufocată de trafic și oameni.

Primarul Emil Boc s-a apărat și a spus că din cele 12 hectare numai 2 hectare vor fi ocupate de clădirile aquaparkului și că în rest vor fi zone publice cu verdeață. ”Alt spațiu pentru amplasarea acestui Aquapark nu avem. Acesta este singurul teren pe care Primăria îl deține”, a spus Emil Boc, atunci, iar acum caută un alt spațiu.

Probabil că administrația a înțeles în al doisprezecelea ceas că un Aquapark acolo, fără o centură de acces, ar duce la sugrumarea traficului în tot cartierul Gheorgheni.

Scandal la votarea Aqua Parkului din Gheorgheni. Biletul de acces ar fi de 75 de lei - VIDEO

Comentarii Facebook