Liviu Dragnea despre REGIONALIZARE: ”Nu pariați pe nimic”


Vicepremierul Liviu Dragnea a făcut luni o delcarație conform căreia acesta susține că numărul de regiuni în care va fi împărțită România va rezulta dint-o analiză amplă, desfășurată pe mai multe luni, iar dacă numărul de 8 regiuni nu este corect, atunci va fi schimbat numărul.

"Nu pariaţi pe nimic. Numărul regiunilor e rezultatul unei analize de câteva luni de zile. (...) Dacă în urma acestei analize va reieşi că numărul de opt nu e corect şi că trebuie o altă împărţire, vom susţine rezultatele analizei", a spus Dragnea, informează realitatea.net.

Dragnea precizat că obiectivul principal al stabilirii numărului regiunilor, a reședințelor lor și a pachetelor de competențe și atribuțiuni este ca țara să se dezvolte echilibrat.

Ministrul a mai spus că proiectul de regionalizare va fi pus pe masa Guvernului în luna iulie 2013 și că cel mai probabil Consiliul consultativ va fi format peste câteva zile.

"Azi pleacă adresele către preşedinţii partidelor reprezentate în Parlament pentru că în grupul de lucru pentru parlamentari şi aleşi locali fiecare partid va desemna câte un reprezentant care să participe la lucrări şi dezbateri", a mai spus Dragnea.


Comentarii Facebook