Liderul AUR, Sorin Lavric, reclamat la CNCD pentru declarații jignitoare aduse femeilor: ”Bărbații nu caută în femei deșteptăciunea”


Sorin Lavric, unul dintre liderii AUR, va fi reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că a jignit în mod repetat femeile.

Cristina Iurișniți, președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor, a acuzat AUR că reprezintă ”un nou val de ură, de discriminare și instigare la comportamente abuzive prin discurs care aduce atingere asupra demnității umane”. Acesta va sesiza CNCD.

Trebuie sa reacționăm ferm și perseverent! Egalitatea de șanse și de gen este un drept fundamental constituțional dar și un angajament internațional la care România este parte pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului! În calitate de parlamentar si președinta a Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor, voi face o sesizare la CNCD pentru a transmite un mesaj clar că acest tip de mesaj nu poate fi tolerat! (…) Voi trimite o sesizare la CNCD! După Doina Pană, Vilcov, Olguta si Liviu Pop acest cetățean va trebui să afle că există legi care trebuie respectate de către noi toți”, a scris Cristina Iurișniți pe Facebook.

Liderul AUR Sorin Lavric a publicat în anul 2019 texte în care afirma că ”bărbații nu caută în femei deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea” și că ”o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor”.

Uniunea Scriitorilor din România a aunțat că își încheie colaborarea cu Sorin Lavric din cauza implicării sale în politică și a declaraţiilor politice radicale. 

(Uniunea) A luat act cu stupoare de pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă remis de Uniunea Scriitorilor din România.

Respectivele opinii şi atitudini reprezintă punctele de vedere personale ale dlui Sorin Lavric şi nu angajează în niciun fel Uniunea Scriitorilor din România. Menţionăm că, în urma implicării sale politice, relaţiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România şi revista ”România literară”, în mod firesc şi necesar, iau sfârşit. Ca uniune de creatori în domeniul literar, Uniunea Scriitorilor din România este o instituţie democratică, reunind scriitori din toate etniile care trăiesc în ţara noastră, ale căror drepturi le apără şi le promovează. Uniunea nu face politică partizană”, potrivit comunicatului.

Comentarii Facebook