Liberalii ii cer lui Alin Tise sa dezbata bugetul judetului


Liberalii clujeni sustin ca presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, ar fi trebuit sa supuna dezbaterii bugetul institutiei, dupa modelul brevetat de primarul interimar, Radu Moisin.

"Decizia lui Alin Tise de a supune la vot proiectul de buget al judetului fara nici un fel de consultare publica prealabila, sfideaza bunul simt. In conditiile in care municipalitatea a organizat deja 4 din cele 5 consultari publice pe tema bugetului orasului, cu larga participare a societatii civile si a mass-mediei, prin respectarea principiului transparentei si a publicitatii, optiunea Presedintelui Consiliului Judetean, Alin Tise, de a ignora comunitatea clujeana este de neinteles.

Lipsa anexelor referitoare la bugetului propriu al judetului pe capitole, subcapitole, titluri, articole si aliniate, de pe site-ul Consiliului Judetean Cluj, si repeziciunea cu care Alin Tise incearca sa-si promoveze bugetul in forma dorita de catre dansul fara consultare publica arata un interes suspect al sefului judetului de a cheltui banii Clujului dupa bunul sau plac", a declarat presedintele organizatiei municipale de tineret a PNL Cluj-Napoca, Ioan Bildea.

Tinerii liberali ii cer presedintelui PDL Cluj, Daniel Buda, si prefectului Florin Stamatian "sa dea dovada de responsabilitate politica si sa-i ceara mai tanarului lor coleg, Alin Tise, retragerea acestui proiect de pe ordine de zi, pana la organizarea unei dezbateri publice pe aceasta tema. Exemplul dat de catre domnul Moisin este unul pe care Alin Tise trebuie sa-l urmeze in promovarea unui proiect de asemenea importanta precum bugetul judetului. Ne bazam de asemenea pe maturitatea si intelepciunea politica a celor doi lideri PDL Cluj, Daniel Buda si Florin Stamatian, pentru a repara greseala Presedintelui Consiliului Judetean si a permite clujenilor de rand sa analizeze si sa-si exprime punctele de vedere cu privire la gestionarea investitiilor judetului din bani publici".

La consultarea publica ar trebui sa fi invitate nu numai partidele de opozitie, ci si reprezentantii societatii civile.

Comentarii Facebook