Miercuri 28 Iulie

Lăzăroiu: Sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, dar nu va fi de la PSD, va fi Emil Boc, care e de stânga autentică


Scriitorul Sebastian Lăzăroiu, fost consultant politic, a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că în 2024 alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Emil Boc, despre care crede că se pregătește pentru candidatura la cea mai înaltă funcție în stat. 

(PSD) nu are un candidat (la prezidențiale - n.n.), de aia unii trag cu ochiul spre Geoană (Mircea Geoană), dar e complicat. Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, conform republica.ro

Întrebat dacă Boc ar putea candida la prezidențiale, în condițiile în care în 2010, când era premier, a tăiat salariile bugetarilor, fostul consultant politic a răspuns: „a trecut mult timp de atunci, unii oameni au uitat, alții au înțeles ce s-a întâmplat atunci, mai târziu”.

Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi,.., Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu. Și Boc ar fi câștigat în fața lui Orban, nu la un scor mare, dar el și-ar fi expus șansele de a deveni președinte în 2024, ar fi fost cam devreme să pui în funcția de președinte PNL încă din septembrie. Ăsta a fost calculul. 

Pe de altă parte, nu rezolva problema nr 1, esențială, să nu mai existe despărțirea între funcția de premier și funcția de șef de partid. Boc ar fi rămas primar la Cluj, ar fi fost președintele partidului și tot Cîțu era premier. Ar fi fost un alt fel de chimie între ei, decât între Cîțu și Orban. Deci eu mai degrabă îl văd pe Boc, dar repet, îi rog pe oameni să reflecteze la asta: Boc e de stânga, nu e de dreapta. Paradoxal, și dacă te uiți și la biografia lui - el a crescut într-o familie săracă, a realizat totul pe cont propriu. Faptul că face ce trebuie în anumite momente și ia niște măsuri nepopulare, asta nu ține de stânga sau dreapta”, a explicat scriitorul Sebastian Lăzăroiu.

Comentarii Facebook